En pioner inden for nordisk mobilitet fylder 50 år

Som udvikler af taxametersystemer med tilhørende booking & dispatch-løsninger har Frogne spillet en central rolle i nordisk taxi- og persontransport i 50 år. Af banebrydende resultater fra Frognes 50 år i nordisk persontransport kan bl.a. nævnes:
 
Pioner inden for integration af tekniske platforme
I 1986 installerede grundlægger Finn Frogne Europas første integrerede taxameter og dispatch system hos Aalborg Taxa. Siden har Frognes forretningskoncept været baseret på at udvikle kommercielle løsninger via systemintegration.

Mobilitet til de nordiske velfærdssamfund
Siden 1980'erne har Frogne udviklet systemløsninger til nordiske taxa- og persontransportudbydere, som håndterer den unikke nordiske blanding af private- og gadeture, af erhvervs- og kontokørsel samt individuelt tilpasset, offentlig betalt befordring af børn, unge og ældre borgere.

Verdens første bæredygtige taxiteknologi
Fra 2016 til 2019 stod Frogne i spidsen for verdens første udviklingsprojekt rettet mod en grøn omstilling i taxabranchen, Grøn Taxa. Landvindingerne fra Grøn Taxa projektet indgår i dag i Frognes BI-løsninger, som eksempelvis beregner sandsynligheder for chaufførens næste tur ud fra historiske og dynamiske trafikdata.

Læs mere om Frognes bidrag til Nordisk taxi i det svenske Taximagasin Taxiidag, September 2023, side 14,15,16.
 
https://www.taxiidag.se/tidigare-nummer/